Lincoln Corsair klaar voor New York

MKC-opvolger in het duister

Lincoln Corsair

Lincoln maakt zich op voor de New York International Auto Show en daar hoort natuurlijk een teasercampagne bij die uiteindelijk leidt naar de onthulling van een nieuw model. Die opwarmcampagne is nu begonnen en wel voor de Corsair.

Lincoln laat een schimmige foto zin waarop een SUV te zien is die de naam 'Corsair' draagt. Het gaat om de opvolger van de MKC, in feite Lincolns versie van de Ford Kuga met een compleet eigen koets. Die MKC kwam in 2013 op de markt en werd in 2017 gefacelift. Het opmerkelijke was daarbij dat de MKC zijn uit drie letters bestaande modelnaam behield, terwijl Lincoln juist van die naamgeving af wilde. Kort ervoor werd de gefacelifte MKX immers als Nautilus gepresenteerd. De opvolger van de MKC staat straks in New York en heet dus Corsair. We mikken er op dat de nieuwe MKC zijn basis deelt met de straks ook in Europa volledig nieuwe Kuga. Reken in ieder geval op de komst van een plug-in hybride.

Modelnaam Corsair is binnen de Ford-familie geen vreemde. In Australië verkocht Ford namelijk een eigen versie van de Nissan Pintara met die naam, op zijn beurt een aan de Bluebird gerelateerd model. In de jaren zestig gebruikte de Engelse tak van Ford de naam Corsair voor een complete modelfamilie en in de Verenigde Staten is de naam bekend van onder meer de Edsel Corsair.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.