Ligier teast nieuwkomer

Geïnspireerd op JS2

Ligier teaser
In augustus maakte Ligier bekend dat het een nieuw model in de ontwikkelingskamers heeft staan. Vandaag laat de Franse fabrikant die we voornamelijk van brommobielen kennen een nieuwe teaserafbeelding zien.

Net als bij de oorspronkelijke aankondiging het geval was, is het Franse Ligier ook vandaag niet al te vrijgevig met informatie. Het bedrijf, in 1968 opgericht door oud-coureur Guy Ligier, was tussen 1976 en 1996 in de Formule 1 actief en had in de jaren zeventig een racer als de JS2 in zijn portfolio. Het is die laatste auto waar de ogenschijnlijk op de Ford Mustang gebaseerde nieuwkomer op geïnspireerd lijkt te zijn.

Het nieuwe model is samen met partner Onroak Automotive ontwikkeld om de vijftigste verjaardag van Ligier te vieren, al vond die verjaardag eigenlijk al vorig jaar plaats. De auto krijgt een vanafprijs van € 89.000 exclusief belastingen en is volgens de FIA E II-SH reglementen gehomologeerd. Het is dus in ieder geval een vierzitter. Onder de kap komt een opgeschroefde versie van de V6 te liggen die Ford sinds de Mustang-facelift niet meer in die auto levert. Het vermogen bedraagt 335 pk.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.