Lexus presenteert 'Lane Valet'

Nooit meer achter linksplakkers

Lexus LC Lane Valet
Lexus voegt een nieuw systeem toe aan de lange rij elektronische hulpmiddelen: 'Lane Valet'. Langzame voorliggers zouden daarmee zonder problemen naar de rechterbaan verwezen kunnen worden.

Het bijbehorende filmpje, compleet met computer-animaties die illustreren hoe het systeem werkt, laat duidelijk zien wat de voordelen van Lane Valet zijn. Een man in een fonkelnieuwe Lexus LC rijdt met hoge snelheid op een Amerikaanse 'Interstate', als hij plots wordt opgehouden door een wat minder goed gekleed persoon in een logo-loze Chevrolet Cruze. De ergernis is van korte duur, want met een druk op de knop vindt de Lexus-computer een plekje op de rechterbaan voor de compacte sedan van General Motors. De bestuurder lijkt even verbaasd, maar berust korte tijd later toch maar in z'n lot.

Het is niet voor het eerst dat Lexus rond het einde van maart van zich laat horen. Vorig jaar presenteerde het merk de 'V-LCRO-technology', een combinatie van autostoel en pak dat door middel van klittenband ongewenste glijpartijen voorkomt.

Video

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.