Lexus LM is eerste MPV van het merk

Toyota Alphard 2.0

Lexus LM300h
Lexus LM300hLexus LM300hLexus LM300hLexus LM300hLexus LM300h

In China beleeft de Lexus LM zijn debuut, een speciaal voor China en enkele andere Aziatische landen - zoals Taiwan - ontwikkelde auto. Die gaat de geschiedenisboeken in als de eerste MPV van het merk.

Eerder deze maand doken de eerste teaserafbeeldingen op van een nieuw model van Lexus, dat gezien de toen getoonde schimmige afbeeldingen wel een SUV moest zijn. Vandaag is die auto inderdaad aan de wereldpers gepresenteerd. Dít is de Lexus LM!

De LM is de eerste MPV van Lexus en is speciaal bedoeld voor landen als China en Taiwan. Wie AutoWeek in de gaten houdt, weet ongetwijfeld dat wij vermoedden dat de LM in feite een Toyota Alphard is waar Lexus zijn eigen saus overheen heeft gegoten. Dat blijkt ook zo te zijn, maar de LM is meer dan slechts een Alphard met een spindle grille. De Japanners passen de koets namelijk op diverse punten aan. De MPV krijgt een eigen set achterlichten, die nog breder zijn dan de originele units op de Alphard, en past meer chroom toe, waaronder op de aangepaste B-stijl.

Het belangrijkste verschil zit hem misschien wel in het interieur van de LM. Waar de Alphard altijd een zeven- of achtzitter is, biedt deze LM slechts plaats aan vier personen, onder wie de bestuurder. Een zevenzitsversie is overigens wel leverbaar. Het verwijderen van een heel stel zetels heeft als gevolg dat de twee achterpassagiers bijzonder riant zitten. Lexus monteert luxueuze captain seats en geeft de achterpassagiers een bedieningspaneel waarmee onder andere de stoelverstelling, het infotainment en het klimaat te regelen valt. De voor- en achterpassagiers zijn namelijk van elkaar gescheiden door een tussenschot, waaraan voor net dat beetje extra reiscomfort een 26-inch groot beeldscherm is gehangen. Elektrische rolgordijntjes en een koelkast met een inhoud van 14 liter, goed voor twee flessen wijn? Van de partij. Hetzelfde geldt voor fraai ogende materialen zoals we die van Lexus gewend zijn. Lexus heeft onder andere het onderstel van de Alphard aangepast om het comfort verder te vergroten. Ook is de geluidsisolatie verbeterd.

Graag maken we van de gelegenheid gebruik om de Chinese Lexus-afdeling te citeren. De LM moet namelijk het gevoel van zowel "een luxe rustgevende studeerkamer" als dat van een "elegante theesalon met een unieke charme" kunnen geven. Wij zijn om. De LM staat straks als 300h in de orderboeken en dat betekent natuurlijk dat het - net als bepaalde versies van de Alphard - een hybride is. Onder de kap zit een 2,5-liter grote viercilinder, die samenwerkt met een hybridesysteem. Daarnaast verschijnt er een LM350, een variant met een 3,5-liter V6 in de neus. Naar Europa komt de LM helaas niet.

 

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 709
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 969
 

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.