Lexus LF-NX: hybride cross-over

Lexus LF-NX Crossover Concept
Ook Lexus gaat zich aan de compacte cross-over wagen. Deze LF-NX geeft ons alvast een voorproefje!

Eerder al plaagde Lexus ons met een half verduisterd vooraanzicht van z'n aanstaande cross-over concept, vandaag krijgen we de auto in vol ornaat te zien. Op de IAA in Frankfurt wordt-ie officieel onder het doek vandaan getoverd.

Geheel volgens de laatste Lexus-mode is de LF-NX Crossover voorzien van een hybride aandrijflijn. Het gaat om een nieuwe variant van Hybrid Drive, het systeem dat we momenteel in de Japanners horen rondzoemen.

We zien een compacte cross-over die de inmiddels welbekende Lexus-grille krijgt aangemeten. Op dit studiemodel is-ie overigens wel érg fors uitgevallen. De koplampunits zijn uiteraard voorzien van led-dagrijverlichting en de voorbumper wordt door een scherpe knik van het sportbord gescheiden. Ook aan de achterzijde komen we dat designgeintje tegen. De wielkasten worden met zwart plastic afgewerkt en de LF-NX heeft een opvallende, bijna coupé-achtige daklijn.

Lexus belooft 'een ergonomisch uitgekiende en op de bestuurder gerichte cockpit'. Vrijwel alle functies aan boord van de LF-NX zijn via een Remote Touch Interface en een touchscreen te bedienen. Op de IAA in Frankfurt verwachten we meer informatie over deze bijzondere Lexus te krijgen.

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.