Lexus LC Structural Blue Edition: intens blauw

Vijftig tinten blauw

Lexus LC Structural Blue Edition
Lexus LC Structural Blue EditionLexus LC Structural Blue EditionLexus LC Structural Blue EditionLexus LC Structural Blue EditionLexus LC Structural Blue EditionLexus LC Structural Blue Edition
Blauw, bijna een kwart van ons Nederlands wagenpark is uitgevoerd in die kleur. Weinig bijzonders, zou je dus zeggen. Maar nu is er Lexus' nieuwe Structural Blue!

We hebben het niet over zomaar een nieuwe lak. De kleur is geïnspireerd op de Morpho-vlinder. Wat daar zo speciaal aan is? De kleur van de vleugels van de vlinder verandert naarmate de kijkhoek verandert en de intensiteit neemt toe bij sterker wordend licht. Lexus heeft getracht dit effect na te bootsen. Zelf claimt het merk dat de nanostructuren bijna honderd procent van het licht dat op de verf valt. weerkaatsen. Bij een reguliere blauwe lak is dat maar vijftig procent. Dit zorgt dus voor een intens heldere tint.

Om de verf te maken, heeft Lexus acht maanden de tijd nodig. Voordat het op een auto zit, zijn er twaalf productiestappen en twintig kwaliteitscontroles gepasseerd. In totaal zitten er dan zeven laklagen op de carrosserie. Een tijdrovende klus, dus. Zo tijdrovend dat er maar twee auto's per dag van de lak kunnen worden voorzien.

De speciale editie is alleen leverbaar op de LC 500h. Naast de bijzondere kleur heeft een Structural Blue Edition blauw leer in het interieur, carbon details in de voorbumper en 21-inch lichtmetalen wielen. De nieuwe Lexus LC 500h Structural Blue Edition is beperkt leverbaar voor prijzen die beginnen bij 133.495 euro.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.