Lexus CT 200h zwaait af in Japan met ‘Cherished Touring’

'Gekoesterd'

Lexus CT200h Cherished Touring
Lexus CT200hLexus CT200hLexus CT200hLexus CT200h Cherished TouringLexus CT200h Cherished Touring

Lexus zwaaide de compacte CT bij ons al eerder uit, maar kondigt nu ook in Japan het einde aan. Voor het zover is, komt er echter eerst nog een speciale uitzwaai-editie.

De productie van de compacte Lexus CT 200h zal in oktober 2022 definitief stoppen. Daarmee komt er na ongeveer 11 jaar een einde aan de eerste en enige compacte hatchback van Lexus ooit. Een bijzonder moment, dat Lexus in Japan viert met een auto die het eervol aanduidt als de ‘Cherished (geliefde, dierbare, gekoesterde) Touring’. De Cherished Touring is te herkennen aan een in een speciale zilverkleur uitgevoerde grille en mistlampomlijsting en het dak in 'Sonic Titanium'. Twee van de zes leverbare lakkleuren zijn exclusief voor dit model en uiteraard is er een riante standaarduitrusting, met onder meer stoel- en stuurwielverwarming.

Als we alle buitenlandse intro- en uitzwaai-edities gaan meepakken is de website te klein, maar voor de Lexus CT maken we toch een uitzondering. Met dit compacte Lexus-model hebben wij als Nederland immers een speciale band, want ‘de Prius van Lexus’ was hier lange tijd bijzonder populair. Met in totaal bijna 11.000 verkochte exemplaren zijn er zelfs meer verkocht dan van de nummers 2 (IS) en 3 (RX) samen, en dat terwijl er van de CT maar één generatie was en de auto veel later verscheen dan de andere genoemde modellen. Wereldwijd is die volgorde overigens anders, al heeft de CT met zo’n 380.000 exemplaren ook op wereldniveau zijn sporen verdiend. Een opvolger komt er niet. Volgens Lexus is de compacte UX-cross-over een goed alternatief.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.