'Lexus komt met model onder UX'

CT-opvolger in het vat

Lexus CT 200h

Lexus werkt achter de schermen aan een nieuw model dat in de hiërarchie een plekje krijgt onder de UX. Dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse Autocar dat gesproken heeft met Pascal Ruch, hoofd van Lexus Europe.

Volgens Ruch werkt Lexus aan een model dat op termijn de huidige CT 200h gaat opvolgen. De CT 200h werd in 2011 op de markt gebracht en is daarmee niet meer de jongste van zijn segment, al heeft Lexus in 2017 een facelift op de hatchback doorgevoerd om hem fris te houden. Dat het nog naamloze model de CT 200h opvolgt, betekent overigens niet direct dat de nieuwkomer ook een hatchback wordt, al is dat wel aannemelijk, aangezien de nieuwe Mercedes-Benz A-klasse en dito BMW 1-serie ook gewoon 'lage' modellen blijven. De huidige CT 200h moet er volgens Ruch nog zo'n twee jaar tegenaan en dat betekent dat de nieuwe compacte Lexus omstreeks 2021 zijn gezicht laat zien. Onderhuids vinden we zeer waarschijnlijk Toyota's modulaire TNGA-platform, een basis die al op een aanzienlijke reeks modellen wordt toegepast.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.