Lamborghini toont stukje nieuwkomer

Met een vleugje Sián FKP 37

Lamborghini teaser

Lamborghini heeft een afbeelding vrijgegeven waarop een stukje is te zien van de nieuwkomer die later deze week officieel wordt gepresenteerd. Helemaal op zichzelf lijkt het nieuwe model overigens niet te staan.

Een opvallend bericht van Lamborghini. Het merk trekt morgen het doek van een nieuw model, maar het is nog niet helemaal helder wat we kunnen verwachten. Onlangs liet Lamborghini een set foto's zien van de puur voor het circuit bestemde SCV12, een heftig bespoilerd gevaarte dat niet de auto lijkt te zijn waar de Italianen vandaag een afbeelding van vrijgeven. Nee, het nieuwe model dat morgen zijn publieksdebuut beleeft, lijkt sterk gerelateerd te zijn aan een oude bekende.

Het ontwerp van de achterlichten lijkt namelijk sterk op dat van de verlichting achterop de Sián FKP 37, de meer dan 810 pk sterke en tot 63 stuks gelimiteerde extremist met hybridetechniek aan boord die vorig jaar tijdens de IAA van Frankfurt werd gepresenteerd. Het is niet ondenkbaar dat Lamborghini een dakloze versie van de Sián FKP 37 gaat presenteren. Als die open Sián dezelfde techniek meekrijgt als zijn dichte broer, dan betekent dit dat ook de nieuwste inzending uit Sant'Agata Blognese een 785 pk sterke 6.5 V12 heeft die samen met een 34 pk krachtige elektromotor goed is voor een systeemvermogen van 812 pk. De dichte Sián schiet daarmee in 2,8 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Nog even geduld!

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.