Lamborghini kondigt Aventador SVJ aan

Recordjager

Lamborghini Aventador SVJ
Lamborghini kondigt met een YouTube-video de komst aan van de Aventador SVJ, een ogenschijnlijk extra heftige Aventador waarmee de Italianen een recordtijd op de Nürburgring lijken te willen zetten.

In de video is een beplakte Aventador te zien die over de Nürburgring wordt gejaagd. De met extremer spoilerwerk volgehangen koets van de auto is bedekt met camouflagemateriaal in een relatief vrolijke kleurstelling. Onze spionagefotograaf kreeg de auto eerder al in beeld. Nu heeft Lamborghini ook een naam gehangen aan zijn nieuwe Aventador-variant: SVJ.

De nieuwe Aventador-variant dient mogelijk als uitzwaaimodel voor de inmiddels op leeftijd geraakte, maar nog altijd populaire Aventador. De auto krijgt actieve aerodynamica en achterop de kont is een gigantische achterspoiler geplaatst. Uit het midden van de bilpartij priemen de uitlaateindstukken, iets wat we eerder al bij de Huracán Performante zagen. Het vermogen van de V12 zal ver boven de 750 pk komen te liggen. Het is niet ondenkbaar dat Lamborghini met de SVJ het vorig jaar door Porsche met de 911 GT2 RS op de Nürburgring gezette ronderecord wil verbreken. Die buitenissige 911 wist een ronde op de 'Ring in 6.47,3 af te leggen en claimde daarmee de titel 'snelste straatlegale auto' op het circuit.

De 'J' in de naam staat zeer waarschijnlijk voor 'Jota', een historisch bepaalde aanduiding bij Lamborghini. Begin jaren zeventig ontwikkelde Bob Wallace, testcoureur bij Lamborghini, de Miura Jota, een heftig gemodificeerde Miura die tevens de 'J' achter zijn naam kreeg. De Miura Jota heeft slechts één jaar bestaan, aangezien het prototype in 1971 bij een ongeluk betrokken raakte en tot de laatste vezel is afgebrand. Lamborghini besloot zelf om een handjevol exemplaren te bouwen, waarvan er vijf letterlijk omgebouwde Miura's SV waren. In de jaren negentig kwam Lamborghini met een Jota-pakket voor de Diablo SE30, waarmee de Italiaan werd omgetoverd in een niet-straatlegale circuitracer.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.