Lada betreedt automarkt Mongolië

Samenwerking met Russo Motors

Lada Vesta SW en SW Cross

Lada verbreedt zijn horizon en opent zijn eerste verkooppunt in... Mongolië!

Onlangs kwam het voor sommigen van ons ongelukkige nieuws naar buiten dat Lada zich genoodzaakt zag zich voorlopig terug te trekken van de West-Europese markt. Dat betekent overigens niet dat het merk in de problemen zit. Zo gaf Lada aan zich volop te richten op het vergroten van de export naar regio's als het Midden-Oosten en naar landen als Kazachstan en Oezbekistan. Aan de westelijke kant van Lada's portfolio verdwijnt de West-Europese markt, maar aan de oostelijke zijde komt er een markt bij. Lada gaat namelijk naar Mongolië.

Avtovaz, het moederbedrijf van Lada, is namelijk een samenwerking gestart met dealerbedrijf Russo Motors. In de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar, wordt een eerste Lada-showroom geopend. Geïnteresseerden kunnen daar een koopcontract ondertekenen van zowel de Lada Vesta Cross Sedan, de Vesta SW Cross als de driedeurs 4x4 (Niva). Later dit jaar kan de Mongoolse consument ook de X-Ray Cross en de vijfdeurs 4x4 bestellen. Ook verschijnen dan de Granta en de Largus (in feite een Dacia Logan MCV van de vorige generatie) er op de bestellijst. Lada verwacht op termijn maar liefst vijftien procent van de lokale automarkt te kunnen opeisen. Dat klinkt heftig, maar hierbij is het belangrijk te weten dat er vorig jaar in Mongolië maar zo'n 1.340 auto's werden verkocht. Dat bleek een goed jaar, want in 2015 werden namelijk slechts 500 auto's aan de man gebracht in het grofweg drie miljoen inwoners tellende kolossale land.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.