Komende tijd verkeersproblemen bij Arnhem en Nijmegen

Nu de Waalbrug, later de A325

Asfaltwals wegwerkzaamheden (foto ANP)

Sinds een week is het filerijden rondom Nijmegen. Daar wordt nu aan de Waalbrug gewerkt. Daarna is het fileleed echter nog niet voorbij.

Het verkeer tussen Arnhem en Nijmegen ondervindt sinds ruim een week al veel hinder en vertraging door de werkzaamheden aan de Waalbrug bij Nijmegen. De provincie Gelderland doet daar in de zomer nog een schepje bovenop door te gaan werken aan de A325, de snelweg tussen beide steden. Ook de N325, de provinciale weg van Arnhem naar knooppunt Velperbroek aan de A12, wordt aangepakt. De N325 is de drukst bereden provinciale weg van Nederland.

De provincie erkent dat er grote verkeersproblemen in het stedelijk knooppunt zullen ontstaan. Het doorgaande noord-zuidverkeer moet rekening houden met een vertraging van zeker 20 minuten, ook op de andere snelwegen in en rond het gebied. Daar komt de wachttijd voor de Waalbrug in Nijmegen nog eens bij.

Volgens de provincie zal fietsen tussen Arnhem en Nijmegen tijdens het wegwerk waarschijnlijk sneller zijn dan de auto gebruiken.

Het 10 miljoen euro kostende project wordt voornamelijk in juli en augustus uitgevoerd. In die tijd is er weliswaar minder dagelijks verkeer, maar tegelijk veel vakantieverkeer richting het zuiden. Gelderland adviseert weggebruikers om een reis vooraf goed te plannen en geduld te hebben.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.