Knooppunt Hoevelaken definitief opgewaardeerd

Investering van 750 miljoen euro

Knooppunt Hoevelaken (foto: ANP)
Een aannemerscombinatie gaat de dagelijkse fileproblemen bij knooppunt Hoevelaken op de Veluwe aanpakken.

Voor het karwei is bijna 750 miljoen euro beschikbaar. Rijkswaterstaat legt de plannen volgende week voor aan de omwonenden. Er zijn nog kleine aanpassingen mogelijk, aldus de dienst donderdag.

Knooppunt Hoevelaken is een van de zwaarste fileknelpunten van Nederland. Bij Hoevelaken kruisen de drukbereden snelwegen A1 (Amsterdam - Enschede) en A28 (Utrecht - Groningen) elkaar. Het wegennet bij Hoevelaken is te smal en er zijn nauwelijks vluchtstroken. Daardoor staat het verkeer bij het kleinste probleempje op de weg al stil.

Langs het nieuwe knooppunt komen extra lange en brede geluidsschermen en de vluchtstroken worden extra breed. Omdat Hoevelaken ook in een toeristisch gebied ligt, komen er extra veel fietstunnels en natuurpassages onder het nieuwe knooppunt. De afslag Hoevelaken, die in een eerder stadium dreigde te verdwijnen, blijft gehandhaafd. Het is de bedoeling dat het nieuwe knooppunt in 2022 klaar is.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.