'Klimaatneutrale' auto Fisker Pear te reserveren

Weinig bescheiden

Fisker Pear

Fisker heeft grootste plannen met zijn elektrische SUV Ocean, maar de ambities van het bedrijf van Henrik Fisker gaan verder. Het merk vindt zich de duurzaamste autofabrikant ter wereld en brengt derhalve in 2024 naar eigen zeggen de volledig klimaatneutrale Pear op de markt. Die Pear is nu al online te reserveren.

De Pear is nog altijd een vrij mysterieus project van Fisker. Het merk omschreef eerder al dat de gehele productieketen van de Pear klimaatneutraal moet zijn. Daarbij meldt Fisker trots dat het breekt met de designconventies, maar veel concreter wordt het niet.

Wel meldt Fisker dat de Pear - waarvan zijn naam staat voor Personal Electric Automotive Revolution, jawel - zo'n 4,5 meter lang wordt, plek biedt aan vijf inzittenden en diverse slimme opbergruimten heeft. Net als het Turkse TOGG omschrijft Fisker de Pear niet meer enkel als auto, maar ook als een mobility device. Fisker slingert meer pr-termen de wereld in en typeert de Pear verder als een Agile Urban EV, een lifestyle vehicle en als 'de toekomst van individueel stadsvervoer'. Reken op een SUV-achtige, maar of een 4,5 meter lange elektrische cross-overachtige de beste mobiliteitsoplossing is voor gebruik in drukke steden? We wagen het te betwijfelen.

Fisker heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in. De 'intelligente' en 'altijd verbonden' Pear is in Amerika namelijk al te reserveren en krijgt er een vanafprijs van $29.900, omgerekend zo'n €26.350. De eerste exemplaren moeten al in 2024 worden geleverd, eerder sprak Fisker nog van een marktintroductie in 2027.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.