Fisker belicht Pear: betaalbare elektrische cross-over

Prototype eerder klaar dan verwacht

Fisker Pear

Fisker werkt hard aan de ontwikkeling van de Pear, een betaalbare elektrische cross-over die omgerekend minder dan €29.000 moet gaan kosten. Eerder deelde Fisker van die auto wat meer abstracte afbeeldingen, maar met de laatste teaser wordt het uiterlijk van de Pear al een stuk concreter.

Personal Electric Automotive Revolution; dat is waar de naam Pear voor staat. Met het stuk fruit heeft de auto verder vrij weinig van doen. Henrik Fisker, oprichter en CEO van het gelijknamige merk, deelt een nieuwe teaserafbeelding van de Pear op zijn Instagram-account. Die afbeelding geeft een aardig idee van hoe de Pear eruit komt te zien. De elektrische cross-over wordt zo'n 4,5 meter lang, krijgt dunne koplampen en een front dat, op een luchtinlaat in de voorbumper na, grotendeels dicht is. Verder heeft de Pear, in lijn met de huidige trend, geen zijspiegels maar kleine steeltjes waar camera's in verwerkt zijn.

Al met al lijkt de Pear gebaseerd op deze afbeelding prima in het hedendaagse EV-landschap te passen. Of hij echt 'breekt met de hedendaagse designconventies', zoals Fisker eerder stelde, zal nog moeten blijken bij het zien van de hele auto. In het begeleidend schrijven benadrukt Fisker dat de Pear 'minder dan $29.900 (€27.818)' gaat kosten en 'revolutionair' gaat zijn. Volgens hem kan de prijs van de Pear uiteindelijk gedrukt worden door het 'verminderen en simplificeren van de gebruikte onderdelen'. Dat is allemaal natuurlijk nog weinig concreet, maar Fisker zegt op het originele schema voor te lopen met de ontwikkeling van het prototype. Die kan Fisker naar verwachting eerder aan de wereld voorstellen. Dat moet ook wel, want in 2024 moeten de eerste exemplaren al worden geleverd.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.