Kia vanaf 2045 C02-neutraal

Focus op elektrisch

AutoWeek 34 - Kia EV6 Prototype - Eerste rijtest

Kia scherpt zijn plannen op het gebied van elektrificatie aan. In 2045 wil het merk CO2-neutraal zijn en daarbij hoort een enorme focus op elektrische en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Kia mag de Glasgow Declaration on Zero Emission Cars and Vans dan wel niet ondertekend hebben, dat betekent zeker niet dat de fabrikant zijn neus ophaalt voor het elektrificeren van zijn modellengamma. Kia meldt vandaag namelijk dat het vanaf 2035 in Europa alleen nog geëlektrificeerde auto's levert. Ook buiten de Europese grenzen heeft Kia grootse EV-plannen. Zo heeft het merk zich als doel gesteld om vanaf 2040 ook in 'andere grote wereldmarkten' alleen nog auto's met geëlektrificeerde aandrijflijnen te leveren. We zijn in afwachting van een reactie van Kia of het alleen om volledig elektrische modellen gaat, of ook om (mild-) hybrides en plug-ins.

Kia besteedt ook aandacht aan zijn CO2-uitstoot. Het merk heeft het voornemen om uiterlijk in 2045 CO2-neutraal te zijn. Dat houdt natuurlijk verband maken met de producten die het merk levert, maar ook met zaken als de productie, logistiek en bevoorrading. In 2045 moet de CO2-uitstoot van Kia met 97 procent verminderd zijn ten opzichte van die in 2019. Kia neemt daarnaast maatregelen om de resterende CO2-uitstoot te compenseren. De Koreanen komen omstreeks volgend jaar met een systeem waarmee ook zijn partnerbedrijven en toeleveranciers hun CO2-emissie kunnen volgen. Daarnaast start en ondersteunt Kia een reeks projecten om het milieu te beschermen, waaronder The Ocean Cleanup dat plastic uit de oceanen wil halen.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 256
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 422
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 462
 

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.