Kia onthult Stinger GTS

Focus op de achteras

Kia Stinger GTS

Kia heeft tijdens de New York International Auto Show een speciale versie van de machtige Stinger GT gepresenteerd. Het gaat om een speciaal voor de Amerikaanse markt bestemde gelimiteerde versie.

De Stinger GT is met zijn 3,3-liter grote biturbo V6 die 370 pk en 510 Nm al een sportief geschenk op wielen.  Aan die V6 verandert deze GTS niets aan, maar aan de rest de auto wordt wel degelijk gesleuteld. De GTS beschikt namelijk over een aangepast AWD-systeem dat Kia Dynamic All Wheel Drive (D-AWD) heeft gedoopt.

De tot 800 stuks gelimiteerde GTS is vanbuiten te herkennen aan diverse uit koolstofvezel vervaardigde onderdelen én aan zijn knallende oranje kleur, maar de echte aanpassingen hebben zoals gezegd te maken met het AWD-systeem. De Stinger krijgt een mechanisch sperdifferentieel op de achteras en komt over aangepaste rijmodi te beschikken. In Comfort-modus wordt 60 procent van het vermogen naar de achteras gestuurd, terwijl in standje Sport 80 procent van het vermogen via de achterwielen op de weg komt. In Drift-modus betreft dat percentage de volle 100 procent.

Of er ook een vergelijkbare versie naar Europa komt, is vooralsnog niet bekend.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.