Kia Concept EV9: elektrische SUV klaar voor debuut

Op naar Los Angeles!

Kia EV9

Kia heeft de elektrosmaak al even te pakken. Na de succesvolle e-Niro en de warm ontvangen EV6 blikt het merk al vooruit op een nieuwe grote elektrische SUV. De Koreanen geven de eerste designschetsen van de EV9 vrij.

Kia trekt volgende week in Los Angeles het doek van de Concept EV9, een studiemodel waarmee Kia vooruitblikt op een geheel nieuwe elektrische SUV. Het gaat om het tweede model van Kia's lijn met zogenoemde dedicated elektrische modellen die vooralsnog alleen uit de EV6 bestaat.

De Concept EV9 is nog een studiemodel, maar ga er maar gewoon vanuit dat je diverse designelementen van de showauto op termijn ook op productiemodellen van Kia gaat terugzien. De Kia EV9 belooft een relatief hoekige en stoer vormgegeven SUV te worden, die wat formaat betreft waarschijnlijk in de buurt van de Sorento uitkomt.

Kia EV9

Kia EV9

Geen studiemodel zonder ietwat ongrijpbare praat en dus spreekt Kia van een auto met een 'adaptieve binnenruimte'. Of dat betekent dat het meubilair in de EV9 zeer flexibel zal zijn, of dat bijvoorbeeld de klimaatregeling en sfeerverlichting zich aanpassen aan je 'stemming', valt nog te bezien. Kia geeft niet alleen designschetsen van het exterieur van de Concept EV9 vrij, ook het binnenste wordt alvast getekend. Het studiemodel krijgt een vrij minimalistisch vormgegeven cockpit waarin een groot display samen met een brede middentunnel en een opvallend gevormd stuurwiel het beeld bepalen.

Ongetwijfeld komt de van de Concept EV9 afgeleide productieversie op een variant van het E-GMP-platform te staan, een modulaire en specifiek voor elektrische auto's van Kia en Hyundai ontwikkelde basis. Daarvan maken de EV6, Hyundai Ioniq 5 en Genesis GV60 reeds gebruik. Op naar LA!

PRIVATE LEASE Kia

DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 120pk DynamicLine (5D/7A)
€ 413
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.