Katrin Adt nieuwe CEO Smart

Begint in september

Katrin Adt Smart Daimler
Katrin Adt Smart Daimler Annette WinklerSmart Forfour Electric DriveSmart Fortwo cabrioSmart twee miljoen
Per september staat er een nieuwe CEO aan het roer bij Smart. Na acht jaar treedt Annette Winkler af en draagt ze het stokje over aan Katrin Adt.

Katrin Adt is sinds 1999 werkzaam bij Daimler. Tot 2013 bekleedde de 46-jarige verschillende functies bij verkoop binnen het Duitse concern en sinds 2014 houdt zij zich bezig met onder andere personeelszaken. Tot 30 september dit jaar, want dan neemt zij de plek in van Annette Winkler als hoofd van Smart. Winkler gaat vanaf januari in Zuid-Afrika aan de slag bij Mercedes' Raad van Toezicht.

Smart zag in 1993 het levenslicht nadat Mercedes-Benz een kleine auto voor de grote stad wilde hebben. Al snel startte de samenwerking met de Swatch Groep, waarna in 1998 de CityCoupé werd onthuld. Deze CityCoupé werd later omgedoopt tot ForTwo, een model waarvan de derde generatie nu rondrijdt. Smart voegde later de grotere ForFour aan het gamma toe. In de eerste vijf maanden van 2018 werden in Nederland 697 Smarts verkocht, vorig jaar bleef de teller op 1.736 steken. Daar tegenover verkocht Mercedes-Benz tot nu toe 7.094 auto's en was het merk vorig jaar goed voor een verkoop van 15.911 Benzen.

PRIVATE LEASE Smart

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.