Jeep pakt uit tijdens Easter Safari

Gladiator in de spotlight

Jeep Easter Safari 2019
Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019

De jaarlijkse door Jeep georganiseerde Easter Safari was ook dit jaar weer een evenement waar Jeep een stel nieuwe concepten op basis van een bekend model liet zien. Ditmaal toonde het merk er een stel variaties op het Gladiator-thema.

Met de Gladiator begeeft Jeep zich voor het eerst in een kleine dertig jaar op pick-up-terrein en van die auto verwacht het merk behoorlijk veel, gezien de populariteit van dat segment. Om de auto nog even extra in de schijnwerpers te zetten, toont Jeep een stel showauto's tijdens de Easter Safari.

Wayout

De eerste inzending is de Wayout, een avontuurlijk aangeklede Gladiator vol kunststof aankleding rondom, verstralers op de neus en een slaapmogelijkheid boven de laadbak. Het matgroen gespoten gevaarte doet met zijn dichte, stalen wielen enigszins aan als een militair voertuig. De auto heeft een snorkel en staat ook nog eens zo'n 5 centimeter hoger op z'n poten dan de reguliere Renegade.

Jeep Easter Safari 2019

Wayout

Flatbill

Dan is er de Flatbill, een versie met ingekorte bumpers die daarmee een grotere aan- en afrijhoek heeft. De auto heeft een aangepast onderstel én biedt plek aan twee motoren in de laadbak.

Jeep Easter Safari 2019

Flatbill

J6

Jeep levert de Gladiator alleen als vierdeurs, maar deze J6 laat zien hoe een exemplaar met slechts twee portieren eruit zou kunnen zien. De auto, volgens Jeep geïnspireerd op de Honcho uit eind jaren 70, heeft een kortere wielbasis dan de reguliere Gladiator en dat moet - zeker in combinatie met de lift-kit - betere prestaties naast de gebaande paden opleveren. Jeep Easter Safari 2019

J6

JT Scrambler en Gravity

De Gravity is een Gladiator die net als de rest in deze lijst hoger op z'n poten staat en bovendien is voorzien van extra verlichting. De reguliere portieren zijn vervangen door plaatwerkloze exemplaren en het dak is vervangen door een luchtiger, van gaaswerk voorzien exemplaar. De JT Scrambler is een versie die de bekende Scrambler-naam terugbrengt, een naam waarvan eerst werd gedacht dat-ie zou dienen voor de auto die nu Gladiator heet. Rood-oranje stickers zijn natuurlijk een verwijzing naar de jaren tachtig waarin de echte Scrambler op de markt kwam.

Jeep Easter Safari 2019

Scrambler

Jeep Easter Safari 2019

Gravity

M-715 Five-Quarter

De M-715 Five Quarter is een directe knipoog naar een Jeep uit het verleden en wel de Kaiser Jeep M715, een militaire alleskunner met een laadvermogen van 1,25 ton. Die offroader deelde in de jaren zestig al zijn basis met de toenmalige Gladiator, dus wat dat betreft is deze inzending zeker historisch verantwoord. Onder de kap geen 3,6-liter grote V6, de momenteel grootste benzinemotor die Jeep in de Gladiator levert, maar een 6,2-liter grote Supercharged Hellcat V8. Dat betekent: ruim 700 pk. Heftig. Jeep Easter Safari 2019

M-715 Five Quarter

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.