Jeep Avenger direct extra avontuurlijk als 4X4 Concept

Plug-in hybride vierwielaandrijver?

Jeep Avenger 4X4 Concept

Jeep presenteert meteen na de onthulling van de Avenger een extra avontuurlijke versie: de Jeep Avenger 4X4 Concept. Een vooruitblik op hoe een ruigere vierwielaangedreven Avenger zou kunnen worden, al is het nog even de vraag of hij ook werkelijk vierwielaandrijving krijgt.

We zijn pas net een beetje op de hoogte van wat de Avenger allemaal in huis heeft, of Jeep laat er meteen een speciale uitvoering van zien. De Jeep Avenger 4X4 Concept is, zoals de naam al suggereert, een studiemodel waarmee Jeep zich een meer terreinwaardige versie voorstelt. De Jeep Avenger 4X4 Concept heeft om te beginnen dikker bumperwerk met prominentere skidplates erop, extra verlichting net onder de grille, staat op dikke offroadwielen en op het dak zien we twee dakdragers. Ook zit er een hogere motorkap op met een luchtinlaat erin.

Dat laatste lijkt één van de meest essentiële zaken van dit studiemodel te verraden. De iets hoger op zijn poten staande Avenger heeft namelijk waarschijnlijk een brandstofmotor aan boord. Dat is op zichzelf geen verrassing, we weten immers al dat de als puur elektrische auto onthulde Avenger ook nog met brandstofmotoren op de markt komt, maar Jeep spreekt bij de Avenger 4X4 Concept over 'een toekomstige uitbreiding van de 4Xe-modellen'. Op de achterklep staat ook al 4Xe. Dat kan betekenen dat er daadwerkelijk een vierwielaangedreven Jeep Avenger komt met een (plug-in) hybride aandrijflijn.

Als dat het geval blijkt, is dat best groot nieuws. De (e)-CMP-basis bood die mogelijkheid tot op heden niet. De Avenger staat echter op een doorontwikkelde variant daarvan en mogelijk is daar dus wel een elektromotor in te passen die de achterwielen aandrijft en samenwerkt met de voorwiel-aandrijvende brandstofmotor. De tijd zal het leren.

PRIVATE LEASE Jeep Avenger

DirectLease
Jeep Avenger 54kWh 1st Edition (5D/CVT)
€ 559
 
Leaseplan
Jeep Avenger 54kWh 1st Edition (5D/CVT)
€ 659
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.