Jaguar toont eerste foto F-Pace

Eerste cross-over Jaguar een feit

Jaguar F-Pace
Jaguar heeft in korte tijd de compleet nieuwe XE en XF gepresenteerd, maar het feestje is nog niet voorbij. Tijdens de IAA presenteert Jaguar namelijk de F-Pace, waar we nu al de zijkant van kunnen bekijken.

Jaguar is allang niet meer puur dat merk van de prestigieuze, statige sedans met klassieke lijnen. Met de X-Type Estate - als diesel met handbak - werd de ultieme anti-Jag' jaren geleden al geboren, maar die tijd ligt alweer even achter ons. Inmiddels heeft Jaguar een flinke slag gemaakt en kregen we na de F-Type de nieuwe XE en XF te zien. Ook zit een cross-over in het vat, die we tijdens de IAA van Frankfurt voor het eerst te zien zullen krijgen.

De F-Pace is de productieversie van de C-X17, de concept-car die we in 2013 voor het eerst tegenkwamen. In China werd in hetzelfde jaar een iets aangepaste versie van het studiemodel getoond en inmiddels is de tijd écht rijp voor een definitief productiemodel. Vanochtend toont Jaguar alvast het zijaanzicht van de cross-over, de rest - inclusief alle specs - komt op de persdag van de IAA op 15 september.

De nieuweling komt, net als de XE en XF, op het modulaire, deels uit aluiminium vervaardigde iQ[AI]-platform te staan. Officieel motorennieuws is er nog niet, maar we gaan er vanuit dat we onder de kap de nieuwe Ingenium-motorenfamilie tegenkomen. Viercilinders dus, al is er vast ook ruimte voor grotere zescilinders.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum