Jaguar overweegt V8 en 4WD voor XE

Jaguar XE
Jaguar neemt een 5,0-liter V8 met supercharger in overweging als krachtbron voor de sportiefste varianten van de XE; de XE R en RS. Daarnaast zouden die heftige uitvoeringen ook wel eens vierwielaandrijving kunnen gaan krijgen.

Volgens Nick Miller, Program Director van de XE, wordt achter de schermen al gekeken naar vierwielaandrijving voor de Jaguar XE. Dat zou gebruikt kunnen gaan worden in de topversies van het model, de XE R en RS. Het is volgens hem ook mogelijk dat de 5,0-liter V8 met supercharger, een oude bekende van Jaguar en Land Rover, zijn weg vindt naar de XE. Het vooronder van de Brit biedt genoeg ruimte voor het blok.

Eerder werd al eens gesproken over de mogelijkheid om de modulaire 2,0-liter viercilinder Ingenium-motor om te toveren tot een 3,0-liter zes-in-lijn. Die mogelijkheid wordt door Miller opnieuw benoemd, waardoor het erop begint te lijken dat Jaguar ook die optie serieus aan het overwegen is. Mocht het een V8 worden, dan is de XE R in goed gezelschap; de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse heeft in de AMG-versie heeft ook een achtpitter onder de kap.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum