Infiniti Qs Inspiration Concept schittert in Sjanghai

'De sportsedan opnieuw uitgevonden'

Infiniti Qs Inspiration Concept
Infiniti Qs Inspiration ConceptINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs InspirationINFINITI Qs Inspiration

Infiniti liet eerder al de eerste foto's zien van de Qs Inspiration Concept en vandaag heeft het dat studiemodel in zijn geheel gepresenteerd.

Infiniti heeft al diverse Q Inspiration-studiemodellen aan de wereld getoond en de jongste showauto in die reeks is deze Qs Inspiration Concept. Volgens Infiniti biedt het met deze concept-car een nieuwe visie op het fenomeen 'sportsedan'. Ook een sportsedan kan blijkbaar relatief hoog op zijn poten staan.

De Qs Inspiration Concept is vierwielaangedreven en geëlektrificeerd, al houdt Infiniti de specificaties nog even geheim. Reken overigens gewoon op de komst van een van deze concept-car afgeleid productiemodel, Infiniti belooft namelijk dat dat in het vat zit. De auto staat op een platform waar zowel volledig elektrische als modellen met een e-Power-aandrijflijn gebruik van kunnen maken. e-Power is de naam die Infiniti en Nissan plakken op een EV met een range extender aan boord. Het studiemodel draagt een designtaal die we later in elk geval op meer modellen van Infiniti terug zullen zien. Het model, zonder B-stijl, heeft een interieur dat geheel zoals verwacht is volgestopt met schermen en bijzondere vormen. Vier losse stoelen zijn van de partij en Infiniti geeft de Qs Inspiration Concept een opmerkelijk ontworpen hemeltje mee. Bijzonder.

Infiniti meldt verder dat de eerste geëlektrificeerde modellen van het merk in en voor China worden gebouwd. Ook Infiniti zegt in de Chinese markt het grootste verkooppotentieel te zien. Helaas voor ons zullen we de uiteindelijke productieversie in ons deel van de wereld niet terugzien. Infiniti heeft immers besloten binnenkort de stekker uit zijn West-Europese avontuur te trekken. 

 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.