Infiniti Q50 ook met 2.0-turboblok

Infiniti Q50
We kenden de gloednieuwe Infiniti Q50 al als diesel en hybride, maar daar wordt binnenkort een mogelijkheid aan toegevoegd: een 2.0 turbo-benzineblok.

Infiniti toont de auto met de nieuwe viercilinder voor het eerst op de Guangzhou Motor Show. China is dan ook het land waar de auto het eerst verschijnt: komende lente staat de benzine-Q50 er in de showroom, andere markten volgen kort daarna. Net als de 2,2-liter diesel in de Q50 gaat het in dit geval om een blok dat in de basis van Mercedes-Benz afkomstig is: de Duitsers leveren hem onder meer in de E 250. De geblazen directe inspuiter levert 214 pk en 340 Nm en is daarmee minder krachtig dan de hybride, die maar liefst 302 pk op de been brengt. De verwachting is echter dat zowel het gewicht als de prijs daarmee in verhouding zullen zijn.

De Infiniti Q50 is elders op de wereld ook leverbaar met een 3.7 V6, een motor die aan ons land voorbijgaat. De nieuwe 2.0 krijgen wij wel: de importeur kondigde de derde motoroptie al in april aan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.