Infiniti Q50 Eau Rouge komt niet

'Spektakelstuk te kostbaar project'

Infiniti Q50 Eau Rouge komt niet
Vorig jaar toonde Infiniti een geweldige smaakmaker in de vorm van de Q50 Eau Rouge. Helaas lijkt er nu definitief een streep door het prestigeproject te zijn gezet.

Na een bijna eindeloze teasercampagne achtte Infiniti in april vorig jaar de tijd rijp om de Q50 Eau Rouge aan de wereld voor te stellen. De Q50 werd voorzien van de 3,8-liter V6 uit de GT-R en het geheel werd verpakt in een voor Inifiniti ongekend gespierde verpakking. Het lijkt er nu op dat de auto definitief niet in productie zal gaan.

Kort na z'n introductie kregen we te horen dat het licht voor de spijkerharde powersedan op groen was gesprongen. Eind vorig jaar kwam het treurige bericht dat de plannen voor de komst van de Eau Rouge in de ijskast waren gezet. Destijds zou dat te maken hebben gehad met het vertrek van de toenmalige CEO Johan de Nysschen, die naar Cadillac ging. Volgens de topman zou Infiniti zonder hem aan het roer nooit met zo'n model op de proppen durven komen.

Vandaag leren we van het Britse Car dat de realiteit anders ligt. Francois Groupil de Bouille, vicepresident van de Europese tak van Infiniti, heeft namelijk verkondigd dat de Eau Rouge een te kostbaar project zou zijn. De auto zou uiteindelijk te duur worden, waardoor het niet realistisch zou zijn om ermee door te gaan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.