Ineos Grenadier mogelijk met brandstofcel van Hyundai

Waterstofsamenwerking

Ineos Grenadier

Ineos en Hyundai zijn voornemens om samen te werken op het gebied van waterstoftechnologie. Voor Ineos' Grenadier zit er wegens deze samenwerking mogelijk een brandstofcel van Hyundai in het vat.

Ineos en Hyundai hebben een memorandum van overeenstemming getekend, waarmee men toewerkt naar een toekomstige samenwerking op het gebied van waterstoftechnologie. Ineos is als petrochemisch bedrijf al grootschalig bezig met waterstof en produceert jaarlijks 300.000 ton van het spul. Samen met Hyundai wil het gaan kijken naar mogelijkheden om het te benutten voor auto's met brandstofcellen. Men spreekt over de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe technologieën, productieprocessen en toepassingen rond waterstof. Concreter is wat er voor Ineos als autofabrikant in zit: een brandstofcel voor de Grenadier.

De Grenadier wordt volgens de huidige plannen alleen met zes-in-lijn benzinemotoren van BMW geleverd, maar nu kan er dus ook aan een elektrische variant gedacht worden. Daarvoor kijkt menIneos graag in de keuken bij Hyundai en dan vooral op de afdeling waar men de Nexo heeft ontwikkeld. Dat is Hyundai's meest recente productiemodel met een brandstofcel. De Nexo heeft 156 liter opslagcapaciteit voor waterstof en de brandstofcel levert op basis daarvan genoeg elektriciteit voor een actieradius tot 665 km (WLTP). De Ineos Grenadier krijgt mogelijk op den duur die techniek ook onder z'n retrokoets, al is het nu natuurlijk nog een prille relatie tussen Hyundai en Ineos. Interessant is het echter al wel.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.