In het wild: Volga 31105 (2007)

Russische staatsslee in Nederland

Volga 31105
We doen onze best om deze rubriek te vullen met bijzondere, zeldzame of juist compleet onbekende auto's die in het Nederlandse straatbeeld zijn gespot. Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Edwin Pielanen een auto te pakken die bovenstaande eigenschappen op fantastische wijze weet te combineren. We heten welkom: de Volga 31105!

Wat is het: Het Russische concern GAZ lanceerde in 1956 een opvolger voor zijn Pobeda, de GAZ-21 Volga. Tot en met 2010 hielden diverse generaties Volga het vol, een auto die van origine bedoeld was om hooggeplaatste ambtenaren en de elite van passend vervoer te voorzien. De auto die Edwin Pielanen ons toezond, is een Volga van de derde en laatste generatie. De 3110 werd in 1996 in het leven geroepen, een rechtToe-rechtaan sedan die in zowel Rusland als Oekranië in elkaar werd geschroefd. Na acht jaar waren de Russen van mening dat de forse sedan een update wel gebRuiken kon. Het resultaat daarvan zie je hier: de in 2004 gelanceerde 31105.

Dit exemplaar stamt uit 2007 en kwam in 2011 voor het eerst ons land binnen. Onder de kap een 137 pk sterke 2.4-liter viercilinder benzinemotor van de planken van Chrysler die de 1.440 kilo wegende sedan in beweging moest brengen. De allerlaatste incarnatie van de Volga staat erom bekend 'minder slecht' te zijn dan zijn voorgangers.

We bedanken Pielanen - zelf in het bezit van een Wartburg 1.3, een auto die eerder in deze rubriek schitterde - nogmaals voor de foto's.

Hoe bijzonder is hij: Naar ons weten is dit de enige Volga 31105 in ons land. De eigenaar mag uiteraard contact op nemen met de redactie!

Beoordeling: Pielanen noemt het "erg gaaf om zo'n Russische slee in ons land te zien". Daar sluiten wij ons volledig bij aan. De absolute kers op taart van de Russische staatssedans!

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.