In het Wild: Toyota Supra (1986)

Schoonheid met een beetje opsmuk

Toyota Supra
Jarenlang was de naam Supra een begrip, maar begin deze eeuw verdween deze helaas uit de Toyota-catalogus. Dat neemt niet weg dat de auto nog altijd een grote schare liefhebbers kent, waar de eigenaar van dit exemplaar uit de derde generatie er ongetwijfeld één van is.

We danken Bruno Vijverman voor alwéér een inzending voor 'In het Wild'. Deze keer wist hij een charmante Toyota Supra op de gevoelige plaat vast te leggen. Het gaat om een vroeg exemplaar uit de derde generatie. In 1986 introduceerden de Japanners namelijk deze Supra A70, waarbij de naam Supra niet langer verbonden was aan de Celica. De Celica ging onder andere verder met voorwielaandrijving, waar de Supra het gewoon met de achterwielen bleef doen. In de neus van deze Supra ligt een 3,0-liter zes-in-lijn die 204 pk weet te genereren. Daarmee is de sportcoupé in staat om in 8,8 seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/h te bereiken. De top ligt op 224 km/h. Later kwam er nog een geblazen variant met 233 pk en zelfs een twinturbo met 280 pk.

De eigenaar van deze Supra is, zoals gezegd, ongetwijfeld een liefhebber. Op de kentekenhouder is, als bewijs daarvan, te lezen dat hij bij de Supra Owners Club Holland hoort. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij zien auto's het liefst zo origineel mogelijk. De wielen en de dikke uitlaatpijpen hadden voor ons dan ook niet per se gehoeven. Desalniettemin lijkt het verder te gaan om een nog behoorlijk strakke auto. We hopen dat deze in 1995 geïmporteerde Supra voorlopig onze wegen nog even wil blijven opfleuren.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.