In het wild: Renault 11 (1983)

Overblijver

Renault 11
Ooit zo gewoontjes, maar nu een zeldzame verschijning: een Renault 11. Vandaag zien we er weer één, dankzij AutoWeek-lezer Jelle Wakan!

Wie de jaren 80 en de vroege jaren 90 bewust heeft meegemaakt, zal hier een oude bekende voor zich hebben. Renault verkocht hier in Nederland namelijk ruim 33.000 11's in het achtjarig bestaan van het model. De auto die we hier op de foto zien, is met bouwjaar 1983 de 30 ruim gepasseerd. De 11 was hier succesvoller dan zijn sedanbroer, de Renault 9. Hoewel de 9 en 11 andere modelnummers kregen, waren het eigenlijk twee varianten van dezelfde auto.

Het lijkt erop dat de 11 in kwestie al zijn hele leven dezelfde jas aan heeft. Van restauratie-taferelen is zo te zien nog geen sprake geweest. Dat maakt dat de auto er inmiddels wel aardig verweerd uit begint te zien. Desondanks is het een taai exemplaar, als je bedenkt dat er nog 91 11's over zijn in ons land. De huidige eigenaar rijdt er al 27 jaar mee rond, dus we kunnen ons voorstellen dat deze een aardig hechte band met de auto heeft. Hopelijk zorgt dat ervoor dat deze 11 voorlopig nog even doortuft.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.