In het wild: Peugeot 304 coupé

Kilometervreten op je oude dag

In het wild: Peugeot 304 coupé
Als je al sinds 1992 in het bezit bent van een fraaie Peugeot 304 coupé én niet te beroerd bent om dat trotse bezit over de Franse A1 richting Parijs te sturen ben je wat ons betreft een echte liefhebber.

Oké, we geven toe: we kwamen de donkerrode coupé tijdens een recente trip met de Sportage tegen op de A1 richting Lille, maar wie daar rijdt moet toch bijna wel in Parijs zijn geweest. Het vrolijk zwaaiende koppel is dus niet bang om hun klassieke Fransoos te gebruiken waar-ie voor bedoeld is en dat zien we natuurlijk graag.

Hoewel er meer coupé's dan cabrio's gebouwd zijn zien we de tweedeurs 304 vaker in z'n open dan in deze gesloten vorm. Origineel Nederlands is dit rode exemplaar nét niet: hij werd in 1973 voor het eerst op kenteken gezet en kreeg een jaar later z'n huidige kenteken. De huidige eigenaar kocht 'm bijna een kwarteeuw geleden van de eerste Nederlandse bezitter en heeft 'm afgaande op het uiterlijk netjes, maar niet maniakaal onderhouden. Met andere woorden: de 304 is niet in concoursstaat, maar oogt wel redelijk gezond. Wij hopen dat er nog vele jaren en kilometers in het verschiet liggen voor deze flamboyante tweedeurs. Jullie ook?

PRIVATE LEASE Peugeot 304

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.