In het wild: Opel Kadett (1973)

Lekker standaard, toch bijzonder

Opel Kadett
Vroeger niet weg te denken uit het straatbeeld, maar nu een uitgebreide blik waard: de Opel Kadett van de tweede generatie!

Hier op de redactie zien we maar wát graag jullie foto's van bijzondere, in het wild gespotte auto's verschijnen. Bruno Vijverman verdient een aparte vermelding, want dankzij hem hebben we al een hoop moois in onze mailbox gekregen! Vandaag deze heerlijk frisse Opel Kadett B.

Dit babyblauwe exemplaar stamt uit het laatste jaar dat de 'B-Kadett' uit de fabriek rolde. Na acht jaar blies de zeer succesvolle tweede Kadett in 1973 de aftocht. De auto op de foto is een tweedeurssedan, één van de vele carroserievormen waarin de Kadett leverbaar was. Als krachtbron gebruikt het gespotte exemplaar de 50 pk sterke versie van de 1,1-liter die de hele B-generatie dienst deed in de Kadett.

Hoewel het gaat hier om de meest eenvoudige versie, de Standard, wordt de auto - afgaande op de foto's - duidelijk gekoesterd. Hij staat er heel netjes bij. De huidige eigenaar is sinds 2013 in het bezit van de Opel. De dakdrager kan betekenen dat de auto niet alleen voor 'mooi-weer-ritjes' naar buiten wordt gerold. Zo zien we het graag; een klassieker die zich in het moderne verkeer mengt!

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.