In het Wild: Mitsubishi FTO

Letterlijk grijze import

In het Wild: Mitsubishi FTO
Al vaker wist AutoWeek-lezer Bruno Vijverman een bijzondere auto op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo ook vandaag. We heten welkom: de Mitsubishi FTO. Bruno Vijverman, wederom bedankt!

Ini 1994 bracht Mitsubishi de FTO op de markt, een coupé die gebruikmaakte van een aangepast Galant-platform. In zijn eerste jaar werd de FTO gekroond tot Japanse Auto van het Jaar. Via de officiële kanalen zou de FTO dat land ook niet verlaten, al bleek de auto onder andere in het Verenigd Koninkrijk een interessante kandidaat voor de grijze import. Meer dan 20.000 exemplaren vertrokken naar Engeland.

De FTO werd aangeboden met drie motoren: een 1.8-liter viercilinder met 125 pk, een 2.0-liter V6 met 180 pk en een MIVEC-versie van de V6 met 200 pk. Daarnaast waren er tal van uitvoeringen beschikbaar. Met de GS als instapper kon de uitrusting groeien tot de GPX of GP met de sterkste motor onder de kap. In 1997 kreeg de FTO een facelift waarbij onder andere het knipperlicht van de mistlamp aan de voorkant werd gescheiden. Klanten konden kiezen uit een heel palet aan kleuren, met enkel in 1995 stond de 'Dandelion'-gele lakkleur op de lijst.

De in 'Symphonic Silver' gespoten FTO die in Nederland geparkeerd stond, werd in augustus vorig jaar naar Nederland gehaald en in afgelopen november overgeschreven naar de huidige eigenaar. De auto wordt al zeventien jaar aangedreven door een V6. Voor zijn leeftijd staat de grijze racemuis er nog netjes bij en is de eigenaar verzekerd van sportief rijplezier in zijn Japanse FTO.

PRIVATE LEASE Mitsubishi FTO

Arval
Mitsubishi Space Star 1.2 Connect+ (5D/5H)
€ 313
 

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.