In het Wild: Lancia Beta 2000 Spider (1978)

Vale aanwinst

In het Wild: Lancia Beta 2000 Spider (1978)
Vandaag in In het Wild: een Lancia Beta 2000 Spider, gesnapt door AutoWeek-lezer Wilbert Schreutelkamp.

Lancia's Beta-familie bestond uit een enorme selectie carrosserievarianten. De Italiaan die voor het eerst in 1972 op de weg verscheen en het tot 1984 uithield, was te krijgen als Berlina (fastback), als sedan (Trevi), als shooting brake (HPE), als coupé met middenmotor (Monte Carlo), als reguliere coupé én als deze Spider. De Spider was, hoewel zijn naam anders doet vermoeden, een targa met een open achterkant.

Niemand minder dan designhuis Pininfarina tekende de koets van deze inmiddels wat dof uitgeslagen Beta. Het exemplaar op de foto's stamt uit 1978 en verscheen in 2013 voor het eerst op Nederlandse bodem. Het betreft een Beta 2000, wat betekent dat een 120 pk sterke 2,0-liter grote viercilinder voor de aandrijving zorgt. Aanvankelijk was het model er ook met een 1.6 en een 1.8.

Betas zien we nog maar zelden en zeker in deze vorm is de Lancia een aanwinst voor het Nederlandse straatbeeld. Daar kan geen vale lak en geen krokant randje iets aan veranderen.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.