In het wild: Jaguar XJS Convertible

In het wild: Jaguar XJS Convertible
In de rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2014 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een Engelse schone, de Jaguar XJS Convertible!

Wat is het?
Een Jaguar XJS Convertible met een 4,0-liter zescilinder. Met een topsnelheid van 234 km/h en een 0-100-acceleratie van 8,4 seconden, brengt de Engelsman zijn eigenaar of eigenaresse snel en in stijl van A naar B. Dit exemplaar is in 2006 geïmporteerd. De achterlichten en de kleine kentekenplaatjes wijzen erop dat de auto in Noord-Amerika zijn eerste twaalf levensjaren heeft doorgebracht. Toen hij in 1994 van de band rolde, kostte deze variant van de XJS in Nederland net geen € 100.000.

Waar staat-ie?
In Landsmeer.

Hoe bijzonder is-ie?
Een XJS kom je niet op elke straathoek tegen, laat staan een cabriolet. En deze geïmporteerde versie is een absolute zeldzaamheid. Mogelijk is dit exemplaar uit een warme en droge staat in de Verenigde Staten geïmporteerd. Daar zijn auto's wat minder vatbaar voor roest.

Hoe staat-ie erbij?
Zo op het oog is dit een heel net exemplaar. Misschien heeft het klimaat waar de auto ooit vertoefde hieraan bijgedragen. De kap oogt nog behoorlijk strak en lijkt ook niet al te veel verkleurd. Roest kunnen we niet ontdekken.

Hoeveel zijn er nog?
Volgens VWE zijn er in Nederland nog 596 XJS'en. Daar is de dichte versie bij inbegrepen.

Wat is-ie waard?
De 4,0-liter zescilinder-XJS cabriolets zijn zeldzamer dan de V12's en gaan in goede staat voor tussen de € 20.000 en € 25.000 weg. Best een hoop waard dus, zo'n twintig jaar oude Jag!

Waardering:
Deze op het oog nog heel nette, geïmporteerde XJS is volgens ons bijzonder genoeg om de auto een dikke 7,5 te geven.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.