In het wild: Hyundai Pony (1994)

Volgestampte prijspakker

Hyundai Pony
Vandaag in In het Wild een auto waarnaar je niet direct zou omkijken, waardoor hij het uitsterven tot kunst lijkt te verheffen.

In 1975 maken we in Europa voor het eerst kennis met de Hyundai Pony. Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Herman Diertens een driedeurs Pony te pakken van de generatie die in 1989 op de weg verscheen. Vanaf dat moment ging in ons land de sedan als Excel door het leven. In andere markten werd ook deze hatchback zo aangeduid. Van de Pony die vandaag in deze rubriek schittert, rijden nog slechts 114 exemplaren in ons land rond.

De zilvergrijze Pony stamt uit 1994 en heeft een 84 pk en 120 Nm sterke 1,5-liter viercilinder met injectie onder de kap. Een topsnelheid van 170 km/h en een 0-100-sprint in 12 tellen waren absoluut redelijk te noemen. Het betreft een GS-uitvoering, het topmodel van de driedeurs Pony. De Koreaan werd bedeeld met grote pracht als - gaat u even zitten - een in delen neerklapbare achterbank, een van buiten te openen achterklep, meegespoten buitenspiegelkappen, meegespoten bumpers, een radio-cassettespeler, 'luxueuze stoelbekleding' (we zien fraaie streepjes), een vanbuiten te openen tankklep en een toerenteller.

In 1994 schoof Hyundai de Accent naar voren als opvolger van de Pony. In Nederland besloot de importeur dat model juist weer Excel te noemen. De verwarring is compleet.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.