In het Wild: Ford Taunus 12M (1966)

Ooit zo gewoon, nu zo mooi

In het Wild: Ford Taunus 12M (1966)
De zon straalt en de oldtimers zijn weer ontwaakt uit hun winterslaap. Zo ook deze Ford Taunus, die klaar staat om de oprit te verruilen voor de openbare weg!

Het verblijdt ons altijd als we foto's toegestuurd krijgen door jonge AutoWeek-lezers. Zo werd deze Ford Taunus bijvoorbeeld op de foto gezet door de slechts 14 jaar oude Luuk Hendriks! Hij heeft zelfs al wat uitzoekwerk voor ons gedaan, want hij kon ons melden dat deze prachtige Ford in 1988 voor het eerst op Nederlands kenteken is gezet. De toen 22 jaar oude Taunus stak toen waarschijnlijk de grens met onze oost- of zuiderburen over. De auto staat er zo op het oog in elk geval bij alsof hij gisteren uit de showroom om de hoek is gehaald, waarschijnlijk dankzij een grondige restauratie.

Dit late exemplaar van de als P4 bekende derde generatie Taunus M-serie heeft een 1,5-liter V4, die er 65 pk uit weet te persen. In dit geval lust hij ook lpg; die installatie is er mogelijk bij de restauratie ingebouwd. De topsnelheid, waarvan het nog maar de vraag is of die nog wordt gehaald, bedraagt een beschaafde 147 km/h. Waar deze auto vooral om vraagt, is rustig genieten. Deze ooit zo gewone Ford maakt het Nederlandse straatbeeld weer een stukje mooier!

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.