In het wild: Dodge Challenger SRT8 (2012)

Sinistere Amerikaanse bandenroker

Dodge Challenger SRT8 In het Wild
Momenteel is het ongewenste uitstoot dat de media beheerst. Een auto die daar compleet lak aan heeft, staat in het Delftse langs de kant van de weg in SRT8-trim: de Dodge Challenger!

Wat is het? De derde generatie van de Dodge Challenger verscheen in 2008 op de markt en geen Challenger zonder een extra lompe versie: de SRT8. Waar je tegenwoordig in de bizarre Hellcat kunt stappen, verwende Dodge je in dit exemplaar uit 2012 met een 6,1 liter metende Hemi V8 die 477 pk zonder enig gevoel voor subtiliteit naar de achterwielen lanceerde. Gespierd op z'n Amerikaans, en dat vinden we stiekem erg gaaf.

Hoe bijzonder is-ie? De overtreffende trap van de Challenger voordat de Hellcats werden voorgesteld. Je moet het maar aandurven in ons land. Succes aan de pomp!

Hoe staat-ie erbij? Daar gaan we weer: liever zien we hem met een kleurtje. Met name de oranje introductiekleur is een feest om naar te kijken. Dit zwart maakt hem dan wel weer lekker sinister. Van de wielen zijn we geen fan.

Wat is-ie waard? We vinden diverse exemplaren die prijstechnisch gezien behoorlijk uit elkaar liggen. De goedkoopste mag voor net minder dan 50 mille mee. Voor de duurste tel je al vlug een ton neer.

Waardering: Niets mis met lekker lomp, en deze Challenger is daar een prachtig voorbeeld van.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.