In het Wild: Chevrolet Camaro

Dunne bumpers, grote vraag

Chevrolet Camaro In het Wild
AutoWeek-lezer Bruno Vijverman weet In het Wild opnieuw in te vullen met een van zijn inzendingen. Vandaag: een tweede generatie Chevrolet Camaro!

Chevy's Camaro is een model dat weinig uitleg behoeft. De modelserie verscheen in 1966 voor het eerst op de markt en moest zich meten met de mateloos succesvolle Mustang van landgenoot Ford. AutoWeek-lezer Bruno Vijverman stuurde ons dit gele exemplaar op uit de tweede generatie.

De tweede generatie Camaro verscheen in 1970 ten tonele en het model dat hier geel staat te zijn stamt uit 1971. Het maakt deze ietwat smoezelig ogende Amerikaan tot een gewild exemplaar, daar de latere Camaro's te maken kregen met strengere emissienormen en daardoor als minder 'puur' worden ervaren. Herkennen doe je een vroeg exemplaar van generatie twee aan de dunne bumpers rondom. De 'split bumper' die deze van een 5,0-liter V8 voorziene Camaro draagt, was een fabrieksoptie.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.