In het wild: Audi Coupé (1985)

Onafscheidelijk

Audi Coupé
Als je al 27 jaar dezelfde auto in je bezit hebt, kun je met recht een trouw baasje worden genoemd. Deze Audi Coupé is al zo lang onafscheidelijk van zijn eigenaar. Daar nemen wij onze hoed voor af!

Collega Jan Lemkes heeft een neus voor bijzonderheden op 's lands wegen en wist zelfs twee bijzondere auto's op één foto te zetten. Op de achtergrond van foto 2 zien we namelijk een Acura Integra, die op een later moment in deze rubriek voorbij zal komen. Nu eerst deze Audi Coupé uit 1985, die in zijn vijfde levensjaar naar de huidige eigenaar ging.

Het exemplaar op de foto is een Coupé GT met de 136 pk sterke 2,2-liter vijfcilinder. Dat was de sterkste versie zónder vierwielaandrijving. De verwantschap met de Audi Quattro is zowel uiterlijk als technisch sterk. De Quattro had ook de 2.2 vijfpitter onder de kap, maar die was dankzij de turbo een stuk krachtiger.

Zoals gezegd is deze Coupé al sinds 1990 in het bezit van de huidige eigenaar. De afschrijving zit er inmiddels wel op, de auto is eerder weer in waarde aan het stijgen. Misschien reden om 'm binnenkort van de hand te doen, maar na 27 jaar zal de emotionele band waarschijnlijk sterker zijn dan het financiële belang.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.