In detail: Lexus LC 500h

360 hybride-pk naar achterwielen

Lexus LC 500h
Lexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500hLexus LC 500h
Eerder deze week kondigde Lexus de komst van de LC 500h aan. Vandaag hebben de Japanners meer details van de hybride-sportcoupé gepresenteerd.

De LC kenden we tot voor kort alleen als 500 met een 477 pk sterke 5,0-liter V8 in het vooronder. Onlangs werd de hybrideversie aangekondigd en in Genève kunnen we er van dichtbij aan snuffelen. Nu hebben we meer details te melden.

Zoals we eerder al vermoedden, krijgt de Lexus LC 500h een 3,5-liter metende V6 die samenwerkt met een elektromotor. Samen komen ze tot een vermogen van 359 pk, goed voor een sprint naar 100 km/h in 'minder dan vijf seconden'. Schakelen gaat middels een combinatie van elektromotoren en planetaire tandwielstelsels die op ingenieuze wijze met elkaar samenwerken. De bak vertoont kenmerken van een CVT, maar laat zich toch met flippers aan het stuur handmatig bedienen.

Dankzij Lexus' Multi Stage Hybrid Systeem wordt het vermogen alleen naar de achterwielen gezonden. Verbruikscijfers hebben we nog niet, daar zullen we tot de definitieve onthulling op moeten wachten.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.