Ienieminie Mini Rocketman **met video**

Mini Rocketman concept
Met exponenten als de Countryman heeft het huidige Mini-gamma niet zoveel meer van doen met het originele concept uit 1959. Daar komt nu verandering in, met de onthulling van deze Rocketman concept, die heeft weer echte Mini genen.

Als het een beetje meezit komt Mini weer terug waar het ooit begonnen is: in het allerkleinste segment. De Rocketman is vooralsnog een concept car, maar het zou ons niet verbazen als 'ie op termijn gewoon in productie wordt genomen. Hij is 3,42 meter lang en hoewel 'ie daarmee kleiner is dan een Fiat 500, strekt de Rocketman nog altijd 37 centimeter voorbij z'n stamvader. Details als de zichtbare scharnieren van de portieren en de naar beneden opende klep voor de bagageruimte zijn duidelijke verwijzingen naar het origineel. Uiteraard zitten er ook genoeg moderne en hippe details aan de Rocketman, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de wild vormgegeven achterlichtunits of de in het dak scharnierende klep.
Het interieur van de concept heeft een 3+1 configuratie, dezelfde opstelling die we bijvoorbeeld ook in de Toyota iQ terugvinden. Met een beetje inschikken kan er achter de bijrijder dus nog een passagier fatsoenlijk zitten, het zitje achter de bestuurder is er alleen voor noodgevallen. Om het premium karakter van het merk te onderstrepen, is het interieur getooid met leer en fijn aanvoelende kunststoffen. De bagageruimte is voorzien van een uitschuifbare lade, die eventueel 35 centimeter buiten de auto kan worden geschoven, ook kan deze lade in de bagageruimte op verschillende hoogtest worden gezet, waardoor een soort multifunctionele laadvloer ontstaat.
Of en wanneer we de Rocketman op de weg tegen zullen gaan komen blijft voorlopig nog onduidelijk. Aangezien conceptcars als de Speedster en Coupé nu ook het productiestadium lijken te gaan halen en er zelfs gesproken wordt over het uitwerken van de Beachcomber Concept, lijken de kansen voor de Rocketman gunstig. Een SUV van Mini leek onwaarschijnlijker en die kregen we uiteindelijk ook. Op de Autosalon van Genève kunnen we de concept-car in het echt zien.

Video

PRIVATE LEASE MINI

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 
Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.