Hyundai's B-segment cross-over komt dit jaar

ix20 krijgt gezelschap

Hyundai cross-over spyshots
Hyundai timmert stevig aan de weg en is voornemens het aantal cross-overs danig uit te breiden. Nog dit jaar brengt Hyundai een cross-over in het B-segment op de markt.

Het is geen nieuws dat Hyundai werkt aan een compacte cross-over die onder de Tucson in het gamma komt. Eerder werd echter gedacht dat de compacte hoogpotige, die in een bijzonder populair segment gaat opereren, in 2018 zijn gezicht laat zien. Hyundai Nederland laat weten dat de nieuweling, waarvan de naam nog niet bekend is, nog deze zomer verschijnt.

Daarbij laat Hyundai Nederland weten dat de auto niet, zoals voorheen werd gedacht, als ix20-opvolger in de markt wordt gezet. Sterker nog, het tweetal zal naast elkaar in de Hyundai-showroom komen te staan. In september vorig jaar kreeg onze spionagefotograaf al een ingepakte cross-over voor de lens, een auto die duidelijk een maatje kleiner is dan de Tucson.

In onder andere India en diverse landen in Zuid-Amerika, heeft Hyundai de Creta op de bestellijsten gezet. Met die compacte cross-over, ogenschijnlijk geschikt voor het B-segment, heeft de hoogpotige Hyundai die onze kant op komt niets te maken.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.