Hyundai werkt aan compacte cross-over

Hyundai iX25
In de uitgebreide line-up van Hyundai ontbreekt opvallend genoeg één model: de momenteel zo populaire compacte SUV. Daar gaat echter verandering in komen.

Wie momenteel een Hyundai SUV wil kopen, kan niets kleiners krijgen dan een iX35. Daarmee laat het Koreaanse merk een behoorlijk deel van de markt onaangeroerd, want juist de compacte cross-over is aan een flinke opmars bezig. De directie van Hyundai zit niet te slapen en dus is het groene licht voor de ontwikkeling van een cross-over gegeven.

Op de website blog.naver.com verschenen de eerste twee spyshots van de auto, die we hier laten zien. We zien een auto met een formaat dat in de buurt zit van succesnummers als de Opel Mokka, Peugeot 2008 en Renault Captur.

Onder de kap komen waarschijnlijk de bekende GDI- en CRDi-blokken te liggen. De Koreanen werken ook aan compacte, driecilinder turbomotoren en de kans is groot dat we die ook in de cross-over, die we voor het gemak maar even iX25 noemen, gaan zien. We verwachten de iX25 op z'n vroegst eind 2014, maar het zou ook 2015 kunnen worden.

Op de Salon van Genève spraken we nog met Mark Hall, Marketing Director van Hyundai Europe over de compacte cross-over. Toen zei hij nog dat Hyundai zeker dit type auto in de gaten hield, maar dat de productiecapaciteit in alle fabrieken al bijna maximaal werd benut.

Hyundai doet er goed aan om in de markt van compacte cross-overs te stappen, want volgens analisten is dit segment één van de weinige die de komende jaren gaat groeien.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.