Hyundai trekt doek van nieuwe Elantra

Koreaanse sedan blijft buiten Nederland

Hyundai trekt doek van nieuwe Elantra
Hyundai trekt doek van nieuwe ElantraHyundai trekt doek van nieuwe ElantraHyundai trekt doek van nieuwe ElantraHyundai trekt doek van nieuwe ElantraHyundai trekt doek van nieuwe ElantraHyundai trekt doek van nieuwe Elantra
Na een aantal teasers is het eindelijk zover: Hyundai heeft in Korea de splinternieuwe zesde generatie van de Elantra gepresenteerd.

Medio augustus konden we het eerste beeld van de zesde generatie Elantra - in het thuisland Avante geheten - al laten zien. Later dook de auto dankzij het Koreaanse AutoTribune al iets te vroeg op op internet, maar nu hebben we het eerste officiële beeldmateriaal toch echt te pakken.

De nieuwe Elantra is met z'n lengte van 4,57 meter zo'n 2 centimeter langer dan de uitgaande generatie. De sedan - die er volwassener dan ooit uitziet - groeit eveneens in de breedte en de hoogte, respectievelijk met 2,5 en 0,5 centimeter. Led-dagrijverlichting is standaard aanwezig en de uitvoering op de foto's lijkt goed in de spullen te zitten. We zien verchroomde handgrepen en een kleine achterspoiler, al gaan we er vanuit dat de instapversies het zonder deze versieringen moeten doen.

In Korea komt de Elantra/Avante beschikbaar met een 1.6 liter metende diesel met 136 pk. Ook staat een 132 pk sterke 1,6-liter benzinemotor op de planning. De voorlopig krachtigste versie beschikt over een 2.0-liter benzinemotor met 150 pk.

De Elantra is voor Hyundai een ontzettend belangrijk model, maar in ons deel van de wereld zal je hem niet snel tegenkomen. Dat betekent niet dat we het altijd zonder deze sedan hebben moeten doen, want tussen 1991 en 1995 kon je in ons land in de oerversie stappen (toen nog de Lantra). Generatie twee mocht het tot 2000 uithouden, waarna werd gekozen voor de aanduiding Elantra. Bij ons was deze tussen 2000 en 2006 te koop, waarna hij opvolging vond in de i30, die hier alleen als hatchback te krijgen was en is.

Aanvullende informatie en foto's verwachten we in een later stadium.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.