Hyundai teaset instap-SUV voor Verenigde Staten

Op naar New York

Hyundai Venue teaser

De Noord-Amerikaanse tak van Hyundai stuurt een teaser de wereld in waarmee het de komst van een nieuwe compacte SUV aankondigt.

Hyundai laat een foto zien van de achterzijde van een nieuw model, een compacte cross-over die volgende maand zijn werelddebuut beleeft tijdens de New York International Auto Show. Op het achterste van de tot op heden onbekende auto lezen we modelnaam 'Venue', volgens Hyundai een verwijzing naar een locatie waar "jonge kopers" graag gezien zouden worden. Daarmee breekt Hyundai op opvallende wijze met de naamgeving die het normaliter op zijn cross-overs en SUV's toepast. Auto's als de Santa Fe, Tucson, Kona en voorheen de Veracruz zijn namelijk vernoemd naar geografische locaties.

De Koreanen omschrijven de nieuwkomer als een instap-SUV en dat betekent dat hij in de Verenigde Staten een trede onder de Kona op de menukaart komt te staan. Het is niet ondenkbaar dat de auto enige designovereenkomsten vertoont met de in 2016 gepresenteerde Carlino Concept, een relatief hoekig studiemodel dat toen tijdens de Auto Expo in India zijn publieksdebuut beleefde. Meer informatie volgt ongetwijfeld in de aanloop naar de New York International Auto Show die op 17 april zijn poorten voor de pers opent.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.