Hyundai schetst Venue

Kant-en-klaar voor New York

Hyundai Venue teaser

Hyundai brengt een nieuwe compacte cross-over mee naar de New York International Auto Show en het is deze Venue die vandaag uitgebreid - door middel van schetsen - in beeld is gebracht.

Eind maart liet Hyundai weten dat het een Venue gedoopte nieuwkomer zou meebrengen naar New York. Het merk riep enkel dat het met zijn nieuwe model 'jonge kopers' in het vizier heeft, maar daar hield het wel mee op. De Koreanen laten nu een stel schetsen van de New York-debutant zien.

Op de nieuwe set tekeningen is zowel het binnenste als het exterieur van de Venue zichtbaar. Hyundai geeft de Venue een typisch 'SUV-neusje' en dat betekent dat ook deze compacte hoogpotige net als auto's als de Santa Fe en de Kona over een 'gelaagd' front komt te beschikken. Aan de achterkant zijn het vooral de opvallend kleine en vierkante achterlichten die de aandacht trekken. Het interieur oogt vrij minimalistisch, al is er op het dashboard een min of meer zwevend infotainmentscherm te zien. Geheel volgens verwachting komt de auto in de Verenigde Staten beschikbaar met een automatische transmissie.

De modelnaam Venue is overigens vrij opmerkelijk. Hyundai breekt daarmee namelijk met de naamgeving die het normaliter op zijn cross-overs en SUV's toepast. Auto's als de Santa Fe, Tucson, Kona en voorheen de Veracruz zijn immers vernoemd naar geografische locaties. Of de Venue ook naar Europa komt, is vooralsnog niet bekend.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.