Hyundai schetst nieuwe cross-over

Oude bekende

Hyundai Creta schets
Hyundai Creta schetsHyundai ix25 (Creta)Hyundai ix25 (Creta)Hyundai ix25 (Creta)Hyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift India

Hyundai heeft twee schetsen getoond waarmee het de komst van een hagelnieuwe cross-over aangekondigt. Het nieuwe hoogpotige beestje draagt de naam: Creta.

Over enkele dagen gaat in het Indiase New Delhi de Auto Expo van start en het is die autoshow waar Hyundai een hagelnieuwe cross-over voor de Indiase markt presenteert. Hyundai laat alvast twee schetsen zien van een auto die we in feite al eerder hebben gezien.

Hyundai trok in 2014 het doek van de Creta, een compacte cross-over die in China als ix25 werd gepresenteerd. In oktober vorig jaar werd de Chinese ix25 al aan een nieuwe generatie geholpen en de nieuwe Creta die Hyundai op deze twee designschetsen laat zien, is vrijwel identiek aan die Chinese hoogpotige. Als ook de afmetingen van de nieuwe Creta identiek zijn aan die van de Chinese ix25, dan is de nieuwe Creta met z'n lengte van 4,3 meter zo'n 3 centimeter langer dan z'n voorganger. De wielbasis groeit in dat geval met 2 centimeter tot 2,61 centimeter.

Op de Chinese motorenlijst komt een 115 pk en 144 Nm sterke ongeblazen 1.5, een machine die zowel met een handgeschakelde transmissie als met een automaat beschikbaar komt. In beginsel is de ix25, en dus de Creta, die het gros van zijn techniek deelt met de hier eveneens onbekende Kia Seltos, een voorwielaandrijver. Vierwielaandrijving zal optioneel beschikbaar zijn.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.