Hyundai komt met eigen EV-platform

Koreanen klaar voor de toekomst

Hyundai komt met eigen EV-platform
Hyundai heeft de smaak van elektriciteit te pakken. Na een succesvolle launch van de Ioniq Electric wil de fabrikant volgend jaar een eigen EV-platform lanceren, met als doel een serie compactere zoevertjes. Verwacht hoge actieradii en lage prijzen.

Hyundai komt volgend jaar met een eigen platform voor elektrische auto's. Dat heeft senior vice president van Hyundai Lee Ki-sang in een gesprek met Reuters onthuld tijdens de Seoul Motor Show. Het nieuwe platform biedt de fabrikant de mogelijkheid om een groter accupakket in de vloer te verwerken, waardoor er meer ruimte in het passagiers- en bagagecompartiment ontstaat – toch wel twee randvoorwaarden voor een succesvolle EV.

De ontwikkeling van het specifieke platform vergt een enorme investering, maar is essentieel voor de fabrikant om de toekomst tegemoet te treden. Hyundai verwacht aan de hand van het nieuwe platform een aantal compactere, scherp geprijsde modellen te kunnen produceren met actieradii van rond de 300 kilometer.

Lee zei verder te verwachten dat in 2025 10 procent van alle verkochte Hyundais wereldwijd elektrisch is. Nu is dat nog 1 procent. Ambitieuze plannen dus.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.