Hyundai en Kia versnellen opladen elektrische auto met robot

Gemak dient de mens

Hyundai en Kia Automatic Charging Robot (ACR)

Vind jij de laadkabel van je elektrische auto die waarschijnlijk enige uren per week zijn bestaan op de grond bezigt, maar een smerig ding, of vind je het inpluggen van de kabel simpelweg een vervelende handeling? Dan bieden Hyundai en Kia uitkomst. Hyundai Motor Group heeft namelijk een laadrobot ontwikkeld die de laadkabel zelf in de auto prikt.

Hyundai Motor Group werkt al enige tijd aan de Automatic Chargin Robot (ACR), een eenarmige robot die in staat is om je de laadkabel uit handen te nemen. In letterlijke zin zelfs. De ACR communiceert met de auto om de laadklep te ontgrendelen en te openen en is dankzij en slimme camera in staat de laadkabel in de elektrische auto te steken. Als het laden eenmaal is voltooid, kan de laadrobot de laadkabel uit de auto te trekken, de laadklep te sluiten om vervolgens weer in ruststand te gaan.

Volgens Hyundai Motor Group moet de ACR het laadproces vergemakkelijken, onder meer in het donker. Daarnaast biedt de laadrobot volgens het bedrijf een oplossing voor mensen met een lichamelijke beperking "[...] omdat laadkabels dikker en zwaarder worden om hoge laadsnelheden mogelijk te maken." Dong Jin Hyun, Head of Robotics Lab bij Hyundai Motor Group zegt dat Hyundai de laadrobot door zal ontwikkelen "[...] zodat alle EV-rijders e straks van kunnen profiteren bij laadstations." Gemak dient de mens.

Video

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 256
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 422
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 462
 

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.